COVID-19 pandemie - Onze belofte aan JLL klanten

In reactie op de uitbraak van COVID-19 (coronavirus) willen wij u verzekeren dat het welzijn van onze medewerkers, klanten en leveranciers van het grootste belang is.

Wij zijn ons ervan bewust hoe wij het risico van verspreiding kunnen helpen minimaliseren en hoe wij de normale dagelijkse dienstverlening in deze periode kunnen voortzetten. Daarom hebben wij een reeks voorzorgsmaatregelen getroffen.

De gezondheid en het welzijn van onze mensen en klanten blijft onze prioriteit en daarom werken al onze medewerkers waar mogelijk op afstand waarbij zij zoals gewoonlijk bereikbaar zijn via e-mail en telefoon. Dankzij onze technologie en infrastructuur is werken op afstand op grote schaal haalbaar en kunnen wij het serviceniveau blijven leveren dat onze klanten verwachten.

Wij zullen kopers en verkopers, verhuurders en huurders gedurende deze periode onze volledige professionele ondersteuning blijven bieden. Neemt u alstublieft direct contact met ons op via de 'Contact' knop in het hoofdmenu en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Als u geïnteresseerd bent in een bepaald object, dan kunnen we desgewenst ook virtuele bezichtigingen aanbieden.

De situatie evolueert dagelijks; wij blijven ons houden aan de richtlijnen van de overheid.